Köp Bitcoin med Nordea

Som Nordeakund så är man van vid att det är smidigt att handla med värdepapper. Men om man ska göra köp av Bitcoin med Nordea så kan det vara lite snårigt. Men genom att göra smarta val så blir det en enkel process. Det handlar i grund och botten om att hitta en plattform med rätt betallösningar. Man vill att det ska vara betallösningar man är bekväm med som kort, Klarna, Paypal eller liknande när man köper Bitcoin.

Plattformen viktig vid köp av Bitcoin med Nordea

Om man vill börja handla med Bitcoin så har det aldrig varit en bättre tid. Den digitala valutan har blivit allt mer populär. Både de stora investerarna och småspararna har fått upp ögonen för den. Samtidigt har media mer frekvent börjat rapportera om kryptovalutor. Bitcoin och dess kurs går uppåt och det finns fler användningsområden för valutorna.

Senaste tiden har nyheterna haglat tätt kring Bitcoin. Bland annat SVD rapporterade om att det nu finns börshandlade fonder, så kallade ETF:er, på New York-börsen som är kopplade till Bitcoin. Artikelförfattaren benämner det som en milstolpe och att det är ännu ett steg mot att bli en än mer etablerad valuta.

När Bitcoin blir en mer etablerad valuta blir alltfler personer intresserade av att investera. Att göra köp av Bitcoin med Nordea kan vara riktigt smidigt.
SVD rapporterar om att Bitcoin blir allt mer etablerat

Det är med andra ord allt fler som kommer börja investera i valutan fram över. Detta eftersom att Bitcoin nu kommer synas på New York-börsen och då effekten av detta är att fler investerare kommer lockas av valutan.

När man ska handla med kryptovalutor överlag så är det viktigt att välja rätt plattform. Inte alla plattformar är lika bra och vissa kan leda till att man får betala höga avgifter på sina köp och sälj.

Vi rekommenderar eToro

Vi rekommenderar därför eToro. Dels så är det en av de största tjänsterna för att handla med Bitcoin. Det är även så att deras avgifter är väldigt låga om man jämför med konkurrenterna. Detta är stora fördelar, speciellt om man tänker vara aktiv i sina investeringar, något vi alltid förordar.

Ju mer aktiv man är, desto mer kontroll har man över sitt kapital. Men det leder även till att man gör fler köp och sälj. Är avgifterna då höga så blir det i slutänden dyrt att sköta om sina investeringar. Det är därför väldigt viktigt att hålla koll på avgifterna.

Hos eToro tar man inte ut speciellt många avgifter, utöver den spread som alltid tas ut när man handlar med aktier och kryptovalutor så är det väldigt få avgifter. Deras spread för Bitcoin ligger just nu på 0,75%. Det är, som man lätt inser, inga stora summor det handlar om.

Ett exempel från eToros hemsida om vad kostnaderna för att handla Bitcoin i slutänden blir. Vi ser tydligt att kostnaderna är väldigt låga.
Exempel med kostnaden för att handla Bitcoin

Att göra sina köp av Bitcoin med Nordea på eToro är alltså ett klokt val.

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Lätt som nybörjare

När man börjar handla med kryptovalutor så vill man att det ska vara så pedagogiskt upplagt som möjligt. Det ska vara enkelt och smidigt att köpa Bitcoin, även om man inte har åratals erfarenhet som investerare.

Detta är en av de egenskaper som vi verkligen uppskattar hos eToro. Dels kan man läsa på om de olika valutorna i plattformens stora bank av information. Det är väldigt lärorikt och vi tipsar alltid om att det är viktigt med bra information för att kunna göra bra affärer.

Sen så har eToro ett läge där man som nybörjare kan testa plattformen utan att man riskerar göra något tokigt och riskera att förlora pengar. Det är ett “prova på”-läge där man kan köpa och sälja men utan att använda sitt eget kapital

Själva plattformen har också ett upplägg som är lätt att navigera och man hittar snabbt vad man söker efter. De olika valutorna är samlade på en plats. Varje valuta har en egen sida där man kan titta på värdeutvecklingen över tid och den aktuella kursen, med mera.

Betallösningen viktig när man gör köp av Bitcoin med Nordea

Om man som kund hos Nordea ska göra köp av Bitcoin ska man hålla koll på vilka betallösningar som erbjuds. Nordea erbjuder inte sina kunder, i dagsläget, att handla med Bitcoin på sin egen plattform. Därför måste man söka sig till andra tjänster för att genomföra dessa affärer.

Det blir då extra viktigt att den tjänst man väljer kan erbjuda betallösningar som man är bekant med sedan tidigare och som man känner sig trygg med att använda. eToro gör just detta.

Om man vill använda Paypal för att köpa Bitcoin så går detta alldeles utmärkt. Paypal är en av de största betaltjänsterna i världen och många Nordeakunder använder den redan. Det går även bra att betala med sitt vanliga bankkort. Alltså det Visa eller Mastercard du har i plånboken kan användas för att köpa Bitcoin.

eToro har en rad olika betallösningar och du kommer enkelt hitta en som passar dig. Den som flest svenskar är bekant med och som många använder varje månad är Klarna. Att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med Klarna är enkelt. Eftersom du med stor sannolikhet redan är kund hos dem så krävs ingen nyregistrering. Du får upp alla dina köp i Klarnas smarta app och du kan fritt välja hur du vill betala.

Att köpa Bitcoin med Nordea är smidigt. Det gäller bara att hitta en plattform med bra betalmetoder.
Foto: Unsplash.com

Antingen via Klarna Checkout, via faktura eller dela upp betalningen. Dock rekommenderar vi in te att dela upp betalningen. Att handla på kredit när det kommer till kryptovalutor innebär att det tillkommer en månadskostnad som man gärna slipper. Vi investerar ju i Bitcoin för att se vårt kapital växa. Inte för att betala ytterligare avgifter.

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Sammanfattning

Vi kan konstatera att det är möjligt som Nordea kund att investera sina pengar i Bitcoin på ett säkert och smidigt sätt. Med plattformen eToro så ser man till att välja en plattform som erbjuder bra betalmetoder som de flesta av oss redan använder idag.

eToro är en bra plattform både för den erfarne investeraren, men samtidigt är man en bra lösning för småspararen som fortfarande ser sig som nybörjare. Detta då det finns väldigt bra information på sidan och det går att test-köpa kryptovalutor så att man känner sig säker när det är dags för sitt första riktiga köp.

Lämna en kommentar