Köp Bitcoin med Swedbank

Många funderar på att göra sitt första köp av Bitcoin med Swedbank. För bara några år sedan så visste inte de flesta småsparare var kryptovalutor var och Bitcoin fanns inte i deras vokabulär. Men mycket har förändrats. Idag är dessa begrepp något som de flesta svenskar känner till och medierna rapporterar om kurser och marknader. Men även om hur valutorna utvecklar sig. Det är en stor förändring som skett snabbt. Bitcoin var den första kryptovalutan som lanserades. 2009 såg den dagens ljus, men de första åren gick det trögt att nå ut med den till de stora massorna. Det är egentligen inte så konstigt. Att försöka nå ut med en ny valuta när det inte finns någon egentlig handel med den, det är inte lätt.

Men utvecklingen gick efter de första åren snabbt.

Positiva förändringar för Bitcoin de senaste åren

Priset på Bitcoin går upp och värdet har fördubblats det senaste året. Detta i tider då till och med värdet på guld gått tillbaka med ett antal procent. Bland annat spelar den amerikanska finansinspektionens beslut kring Bitcoin tidigare i år stor roll. Detta då handeln med valutan blir än mer accepterad.

Kurvorna visar uppåt för Bitcoin när man tittar på värdeförändringen under det senaste året. Ett köp av Bitcoin bör alltid föregås av att man studerar utvecklingen.
Utvecklingen för Bitcoin (BTC) det senaste året

Idag är Bitcoinkursen något både många stora investerare och småsparare håller ögonen på. Det gäller att hålla sig uppdaterad så att man kan fatta så bra beslut gällande sina investeringar som möjligt.

Att som svensk småsparare börja med handel av kryptovalutor idag är ett klokt beslut. Dels så är exempelvis Bitcoin en accepterad investering. Dels så är det en investering som är betydligt mindre riskfylld idag än för ett par år sedan. Det finns alltid en risk när man investerar. Men med Bitcoin så finns det en stabilitet som inte fanns för fem eller sex år sedan.

Det är viktigt att hålla koll på kursförändringar och hänga med i marknadens svängningar. Men det gäller alla former av investeringar. Ju mer information man har, desto mer kan man minska riskerna.

Så köper man Bitcoin som Swedbank-kund

Om man är kund hos Swedbank så är det enkelt att handla med kryptovalutor. Det första man behöver göra är att registrera sig på en av de plattformar som erbjuder handel med exempelvis Bitcoin. Vi rekommenderar eToro.

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Varför väljer man eToro om man ska köpa Bitcoin med Swedbank?

eToro är en tjänst som erbjuder småsparare att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor. Det är grunden för ens investeringar och det är mycket enkelt att komma igång. Som kund hos Swedbank är det enkelt att påbörja sin handel med Bitcoin. Dels då betalsätten som erbjuds är kända för Swedbankkunder sedan tidigare.

Dels då man kommer känna igen mycket av upplägget. Detta då det är likt det upplägg Swedbank har när man handlar med exempelvis aktier.

Att köpa Bitcoin med Swedbank på eToros tjänst är enkelt och smidigt.
Så ser eToros hemsida ut

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Enkelt att registrera sig

På eToro är det enkelt att registrera sig. Förfarandet liknar det från andra sidor som man registrerat sig på tidigare. Man anger sina uppgifter och svarar på ett par frågor. När man är klar med registreringen så kan man komma i gång att köpa Bitcoin eller någon annan kryptovaluta.

eToro har stor potential för dig som småsparare. Utöver att handla med kryptovalutor så kan man bland annat handla med aktier på sidan. Man kan med andra ord samla alla sina investeringar på en plats. Det finns även andra möjligheter. Dock är de köp av Bitcoin med Swedbank man gör det som vi är experter på och därför det vi kan rekommendera.

Så betalar man sina köp av Bitcoin med Swedbank

Vi nämnde tidigare att det finns en trygghet i de betalsätt som eToro erbjuder om man är kund hos Swedbank. Detta då flera av dessa betalsätt redan är vanligt förekommande bland Swedbanks kunder.

När man ska köpa Bitcoin med Swedbank på eToro så känner man snabbt igen flera betalsätt.
Bild från eToros hemsida och dess betalsätt

Bland de betalsätt som erbjuds så hittar man:

  • Bankkort som VIa och Mastercard
  • PayPal
  • Diners Club
  • Skrill och Neteller
  • Rapid Transfer
  • Klarna
  • Yandex
  • Banköverföring

De betalsätt som man som kund hos en svensk bank känner igen sig bland mest är de olika bankkorten, PayPal, Klarna och banköverföringarna. Det är en trygghet för många att man kan använda sina vanliga bankkort på eToro. Men många är vi som är vana att använda PayPal eller Klarna i våra vardagliga transaktioner på internet.

Känns tryggt

Att man kan göra en banköverföring är också något många tycker är tryggt. Dock är denna metod inte lika smidig som exempelvis Klarna eller PayPal. Vi har rekommenderat Klarna i andra sammanhang när man handlar på eToro. Det är något vi gör även här.

Det är ett betalsätt som Swedbank kunder känner igen och många är reda idag kunder hos Klarna. Att använda deras smidiga lösning även här är enkelt. Dessutom väljer man själv hur betalningen ska ske.

Du kan som Swedbankkund som väljer Klarna betala direkt via Klarna Check-Out eller ta det på en faktura som du betalar vid ett senare tillfälle. Man kan även dela upp betalningen. Vi rekommenderar dock inte att köpa Bitcoin på kredit. Detta då man måste räkna in de extra kostnader som uppstår i sin handel. Alltså, den vinst man gör ska även täcka kreditkostnaderna.

Det är precis lika smidigt att handla med Klarna på eToro som det är i butiker och liknande online. De köp man gör i samband med sin handel på plattformen samlas precis som vanligt i deras app,

De köpa av Bitcoin man gör som Swedbankkund med Klarna samlas i deras app. Det är alltså lika smidigt som när man handlar i andra onlinebutiker.
Klarnas hemsida

Är det säkert att köpa Bitcoin med Swedbank?

En fråga som säkert dyker upp är om det är säkert att köpa Bitcoin med Swedbank. Svaret är ja, men vi vill gärna förklara varför. När man handlar på eToro så handlar man aldrig direkt med det betalsätt som man har valt. Man handlar alltså inte Bitcoin med sitt bankkort som är utfärdat av banken. På samma sätt så är det inte med Klarna som kryptovalutan köps.

Vad man gör är att föra över pengar till sitt handelskonto hos eToro. Detta är i själva verket ännu en säkerhet i sammanhanget. Man gör alla sina köp av kryptovaluta med pengarna som finns på ens handelskonto. Det är alltså endast det kapitalet som används. Själva köpen registreras alltså inte på ditt Swedbankkonto.

På så vis riskerar man heller aldrig att handla för mer än vad man har på sitt handelskonto. Det är enkelt att föra över mer pengar om man skulle vilja. Samtidigt är det lika enkelt att föra över från sitt handelskonto till sitt bankkonto.

Det är lika enkelt att ta ut de pengar man satt in på eToro för att köpa Bitcoin. Som att ta ut dem till sitt konto hos Swedbank igen.
Från eToros hemsida om hur man tar ut sina pengar

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Enkelt att köpa Bitcoin med Swedbank

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det är enkelt att gör köp av Bitcoin med Swedbank. Om man använder sig av en tillförlitlig plattform, som eToro, så behöver man bara fokusera på själva handeln.

eToro erbjuder betalsätt som man som Swedbankkund känner igen och använder dagligen redan idag. Köpen genomför man inte med hjälp av det betalsätt man väljer. De gör man med hjälp av ett personligt handelskonto på plattformen. Betalsättet använder man endast för att göra överföringar till detta handelskonto. Samt för att ta emot de pengar man vill plocka ut från detta konto.

Om man ska börja handla med Bitcoin och andra valutor som Ethereum, så rekommenderar vi att följa med i de nyheter som kommer om ämnet. Detta tillsammans med de kursförändringar som ständigt uppdateras. Då har man den senaste informationen och sänker riskerna avsevärt.

Nu kan man betala sin kollekt med kryptovaluta.
Nyhet från tidningen Dagen

Att börja handla med Bitcoin är rätt i tid. Detta då denna typ av digitala valuta används på allt fler områden. Det kom, till exempel, nyligen en nyhet om en kyrka som nu accepterar kollekt i form av kryptovaluta. Det är även allt mer vanligt att fysiska butiker glatt tar emot Bitcoin som betalning.

Leave a Comment

Bitcoinkursen