Köp Ethereum med Paypal

Det är få företag som gått så bra som Paypal. Det är inte konstigt att det finns en efterfrågan att kunna göra sina köp av Ethereum med Paypal. Det finns många alternativa betallösningar närt man ska ge sig in i kryptovärlden. Men få är så enkla att använda som Paypal. Fördelarna med kombinationen av kryptovalutor och denna betaltjänst är många, men den största är att det är så smidigt och säkert att använda.

Så vet du vart du kan göra köp av Ethereum med Paypal

Om man googlar orden kryptovaluta och Paypal så får man upp fler träffar än vad som är rimligt att gå igenom. Oavsett hur strikt du är i din sökning så är det svårt att hitta rätt på det sättet. Det finns gott om plattformar som accepterar Paypal som betallösning, men hur vet man vilken man ska välja?

Det är faktiskt inte så lätt. Många plattformar är bra men om man är ny på området så är det svårt att veta vilken som är bäst. Det finns vissa saker som man vill se hos den plattformen som man till slut väljer. Den får gärna vara enkel att använda och ha låga avgifter. Är man nybörjare så får den gärna erbjuda bra guider hur man använder den och som kan peka i rätt riktning.

Många alternativ där man kan handla med Ethereum

Som sagt så finns det många alternativ. Men som nybörjare så behöver man få det lite avgränsat. Vi rekommenderar ofta eToro, speciellt till nybörjare. Detta då det finns gott om guider och hjälp att få.

De driver bland annat eToro Academy där man i olika webinar, podcasts och artiklar lär ut hur man bäst investerar i bland annat kryptovalutor. Denna plattform är inte dedikerad till kryptovalutor, vilket är bra. Man kan även handla med aktier och CFD där, det är alltså fullt möjligt att samla hela eller delar av sina investeringar där.

På eToro Academy lär du dig allt kring investeringar så du kan göra dina köp av Ethereum med Paypal på bästa sätt.
eToro Academy

Dessutom är det möjligt att provköra sidan innan man börjar handla med sina egna pengar. Det innebär för dig som är nybörjare ett säkert sätt att testa att handla Ethereum utan att riskera dina egna pengar i fall något går fel.

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Många begrepp

Om man tidigare inte handlat med Ethereum eller någon annan kryptovaluta, eller investerat alls för den delen. Då kan det vara förvirrande med de olika uttryck och begrepp som man stöter på. Denna lista kan göras enormt lång, men vi ska hålla den så kort som möjligt.

Wallet för Ethereum

Ett vanligt begrepp är wallet. Wallet är engelska och betyder plånbok och det är precis vad det är. En wallet för kryptovalutor är ett litet program där du förvarar adresserna till den valuta du äger, samt krypteringsnycklarna för att kunna komma åt dessa tillgångar. Precis som med en plånbok i den fysiska världen där du har dina pengar, eller kanske snarare korten så du kan ta ut pengar, så är det viktigt att ha koll på sin wallet.

En wallet är mycket viktig om du ska köpa Ethereum med Paypal.
Medium.coms guide till wallets

En förlorad wallet innebär att man inte kommer åt sin valuta. Det finns olika wallets som är olika säkra och samtidigt olika svåra att förlora. En riktigt säker wallet är en så kallad hårdvaruwallet. Det är en hårddisk eller annan enhet med minnesfunktion där ens information är sparad. Denna ska inte vara uppkopplad mot internet och den används bara när det är dags att ha åtkomst till sina tillgångar.

Fördelarna är att det är ett enormt säkert sätt att förvara sin wallet. För att komma åt informationen så krävs det att man har fysisk åtkomst till exempelvis hårddisken. En nackdel är att man är bunden till den hårddisken och man kan till exempel inte handla i de butiker som tar emot kryptovaluta.

En stor nackdel är att om hårdvaran försvinner eller går i sönder, då förlorar du också tillgången till ditt kapital. Ett alternativ är att ha en bra programvara eller en säker molnlösning för ens wallet. Det är inte lika säkert, men i de absolut flesta fall är det tillräckligt säkert.

En lösning är att använda en plattform som eToro som har en egen lösning där din wallet är inbyggd i plattformen.

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Blockchain

Blockchainteknologin är den krypteringsteknologi som ligger som grund för kryptovalutorna. I självaverket så är teknologin något som kan användas för flera olika applikationer, kryptovaluta är bara en.

Den information som matas in i systemen, till exempel en valuta, bryts upp i mängder av block. Dessa kan man endast komma åt om man har rätt adress och rätt krypteringsnyckel. Det är där din wallet kommer in. Det är en väldigt hög nivå av säkerhet när det kommer till denna typ av kryptering.

Altcoin

Bitcoin var den första kryptovalutan och är fortfarande störst. Även om exempelvis Ethereum knappar in. De kryptovalutor som inte är Bitcoin kallas för alternative coins. Förkortat altcoin. Det är alltså så enkelt som de alternativa digitala valutor som man kan handla med.

Ethereum

Detta är ett altcoin som samtidigt är den näst största kryptovalutan. Ethereum är ett eget krypteringprotokoll där till exempel DApp och NFT körs via. Detta är fenomen som inte är kryptovalutor men exempel på hur tekniken kan användas för andra saker än digitala valutor.

Spread

Spread inom investeringsvärlden är en provision som plattformen, banken eller mäklaren tar ut när man som investerare köper valuta. Hos eToro är denna spread normalt under en procentenhet, dessutom skiljer man sig från andra sidor genom att inte ta ut några avgifter för köpet.

Att göra köp av Ethereum med Paypal

Om man väljer eToro som plattform så får man möjlighet att göra sina överföringar av pengar på flera olika sätt. Men kan använda Klarna och deras lösningar för att handla Ethereum, eller så kan man använda ett av de många andra betalsätten som är möjliga.

Ett av dessa är Paypal. som vi konstaterade redan i inledningen till den här artikeln så är Paypal en ledande betalningstjänst. Den grundades redan 1998 och har sedan dess vuxit sig stark. Den används online för köp och för överföringar mellan privatpersoner.

Så sker köp av Ethereum med Paypal

När man genomför köp av Ethereum eller annan valuta med hjälp av Paypal på eToro, så är Paypal inblandat i överföringen till eToro. Man för alltså över pengar till ett konto på plattformen, sen använder man det kontot för att köpa Ethereum.

På så vis har man en slags automatisk budgethållning. Detta då man endast har de pengar som finns på kontot på plattformen att handla valuta eller aktier med. Det är ett vettigt sätt att dela upp sin ekonomi i det man har till övriga saker och det man har till att investera.

Med Paypal går överföringarna snabbt till ditt konto hos eToro. På så vis kan du känna dig trygg när du gör köp av Ethereum med Paypal.
Paypals hemsida

Med paypal för man snabbt över pengar till kontot. När man har sålt ett innehav och vill ha ut pengarna så går även det snabbt med betaltjänsten. Man kan göra sina överföringar tryggt med Paypal.

Så genomför du ett köp av Ethereum med Paypal

För att göra ett första köp av Ethereum med Paypal så börjar du med att besöka eToros hemsida. Du registrerar dig på sidan. Det är enkelt och väldigt tydligt kring vilken information man efterfrågar.

Det är enkelt att registrera sig på eToro. Snart efter man fullföljt registreringen kan man göra sitt första köp av Ethereum med Paypal.
eToros registreringssida

När man registrerar sig för att börja investera, oavsett om det är kryptovalutor eller aktier, oavsett om det är på en plattform eller bank. Då ska företaget göra en så kallad ”känn din kund”-rutin. Detta är i enlighet med EUs regler för att förhindra penningtvätt och liknande. Även eToro utför denna kontroll då de följer EUs reglemente.

För dig innebär det att du kommer behöva besvara ett antal frågor för att bekräfta att du är den du utger dig för att vara och lite allmänt kring din ekonomi och vart pengarna du för över kommer i från. För den stora majoriteten är detta något som går snabbt och inga följdfrågor behöver ställas.

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Är det säkert när det kommer till köp av Ethereum med Paypal?

När man är nybörjare inom någonting, det spelar ingen roll vad det är, då har man många frågor. När det kommer till olika betalsätt och kryptovalutor handlar det ofta om säkerhet.

Vi tar det från grunden. Vi börjar med hur kryptovalutorna är uppbyggda. De bygger på krypteringsteknologin som har sin grund i blockchains, vilket vi diskuterade tidigare. Eftersom den valuta man äger är uppdelad i flera olika delar och varje del krypterad så är det att beteckna som otroligt säkert.

Säkerhet är en viktig aspekt när man göra sina investeringar i kryptovaluta.
Foto: Unsplash.com

Där efter kommer själva plattformen. I det här fallet eToro. eToro betecknas som en mycket säker handelsplats. Om det hade funnits tvivel kring det så hade användarna snabbt försvunnit och vi hade inte rekommenderat den.

Den tredje delen är Paypal. Det är en enorm organisation och deras system har, så vitt vi känner till, inga kända säkerhetsbrister. Eftersom det är ett så stort företag så finns det tusentals ingenjörer som hela tiden arbetar med tjänstens säkerhet.

Det finns risker

Det är inte riskfritt att handla med kryptovalutor och detta behöver du känna till när du ska göra köp av Ethereum med Paypal. Det finns de sidor som försöker spela ned riskerna, det är direkt oetiskt. För att kunna handla så säkert som möjligt med de pengar man har som småsparare så är det vissa saker man bör känna till.

När man investerar i digitala valutor så finns det vissa grundläggande risker. Detta är risker som känns igen från områden som när man handlar med valuta, råvaror eller aktier. Det finns en reell risk att det man har investerat i inte går så bra som man hade tänkt och man gör en förlust. Det är viktigt att förstå det innan man gör sina första investeringar.

Ingen av oss kan se in i framtiden och det går därför inte att säga till 100% att en valuta, aktie eller råvara kommer att bete sig på ett visst sätt. Men genom välgrundade val så kan man göra sitt bästa för att minimera riskerna.

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Samla information

Som sagt, vi kan minimera riskerna, men aldrig eliminera dem. Om man vill minska de risker som finns när man investerar så är information den viktigaste delen. Genom att samla så mycket information som man kan så kan man göra smartare val när man väljer mellan att köpa eller inte, eller sälja eller inte.

Denna information kan man få på olika sätt. Ett är att läsa de nyheter som kommer och som kan påverka en kryptovaluta på ett eller annat sätt. Media skriver allt mer om kryptovalutor, där ibland Ethereum.

Det är få företag som gått så bra som Paypal. Det är inte konstigt att det finns en efterfrågan att kunna göra sina köp av Ethereum med Paypal. Det finns många alternativa betallösningar närt man ska ge sig in i kryptovärlden. Men få är så enkla att använda som Paypal. Fördelarna med kombinationen av kryptovalutor och denna betaltjänst är många, men den största är att det är så smidigt och säkert att använda.

Allt fler medier rapporterar om kryptovalutor och det är en bra källa till information.
Svenska Dagbladet rapporterar om kryptovalutor

Ett annat bra sätt att samla information är att följa ett eller ett par av de många forum som behandlar ämnet. Där diskuterar nybörjare och mer erfarna handlare sina erfarenheter och delar med sig av tips. Det är ett bra sätt att undvika göra misstag som man annars lätt gör när man är ny på området.

Sen är det mycket viktigt att följa de kursutvecklingar som hela tiden sker. Det kan man göra från eToros hemsida eller från andra hemsidor. Vi har till exempel en sida där aktuella kurser visas.

Sammanfattning – att göra köp av Ethereum med Paypal

Det är smidigt att köpa Ethereum och andra kryptovalutor med paypal om man vänder sig till rätt plattform.

  • Vi rekommenderar eToro
  • Låga avgifter och möjlighet till att handla mer än valuta
  • Paypal fungerar smidigt för överföringar till och från ens konto
  • Säkert på alla nivåer
  • Finns risker, precis som med alla investeringar. Går dock att minska riskerna genom att ta in rätt information. Dock går det ej att eliminera dem

Det är många som börjar handla med olika kryptovalutor just nu och intresset har aldrig varit högre. Ingenting talar för att intresset skulle gå ner i framtiden. Snarare så pratar man om hur det kommer bli ännu större ju längre fram man blickar.

Leave a Comment

Bitcoinkursen