Vi kommer förklara skillnaden mellan en kryptobörs och en mäklare, oroa dig inte. När du har läst färdigt den här artikeln så kommer du hitta den perfekta bästa kryptobörsen eller krypto plattformen för just dig.

Det finns väldigt mycket kryptobörser och handelsplattformar som du kan göra köp av Bitcoin och andra kryptovalutor hos. Därför vill vi att du ska veta att alla börser och plattformar som vi jämför är säkra.

Hos dem kan du köpa kryptovaluta lika säkert som du köper fonder hos din bank. Vi kommer nämna de största svenska aktörerna som bt.cx, BTCSWE och btcx såväl som större internationella börser och mäklare såsom Coinbase, Binance och eToro.


Bästa Kryptobörsen:

1. Trijo

trijo Logo
Betyg

”Förvånansvärt bra!”

Minsta Insättning

€100


Kryptovalutor

bitcoin coin Köp litecoin

Avgift

1,8% - 5,0%


Betalningsmetoder

trustly

Användare

Över 30,000

Säkerhet
90%
Kryptoutbud
90%
Kundservice
100%

Besök Trijo


Bästa alternativet för att köpa Bitcoin

När du ska handla Bitcoin kan det vara svårt att veta vart du ska börja. Det viktigaste är att du har koll på vart du bäst kan göra köp av Bitcoin. Men för att få reda på detta behöver du ha koll på skillnaden mellan en kryptobörs och en krypto mäklare.

Den största skillnaden är att hos en krypto mäklare så handlar du CFDs och äger inte den andel Bitcoin du köpt. Du får alltså inte en wallet som du kan skicka vidare din kryptovaluta hos som du får hos en krypto börs.

Det andra du måste tänka på är betalningsalternativ. I Sverige så har vi blivit vana med att betala med antingen Swish eller Klarna och bara ett fåtal accepterar detta. Som tur är så kan du se vilka betalningsalternativ som är tillgängliga i vår recension ovan.

Sen har vi avgifter… du vill inte betala mer i avgift än du behöver, det är roligare att behålla pengarna i din egna ficka. Kolla på våra recensioner ovan så ser du även avgifter och kan vara säker på att du inte väljer det dyraste alternativet.

Vad är en Kryptobörs | Bitcoin börs

På en kryptobörs kan du köpa och sälja kryptovalutor såsom Bitcoin. Handlaren måste öppna ett konto för att börja handla. På kryptobörsen kan du hålla koll på dina ordrar i orderboken som visar vad handlare köper och säljer och även vart dem handlar.

Hos en kryptobörs så äger du dina Bitcoins eller olika kryptovalutor. Du får en egen wallet som dem hålls i och du kan skicka kryptovaluta från denna wallet till en annan som inte har någonting med börsen att göra.

Det finns kryptobörser som endast erbjuder kryptovaluta, såsom Binance. Men det finns också de börser som har aktier och fonder m.m. men som även erbjuder kryptovalutor. Ett exempel på detta är eToro. Som ni ser i vår lista är det den vi rankar högst och det är bl.a för att det är den enda kryptobörsen med många olika regleringar inom EU och omvärlden, t.ex FCA, CySEC och ASIC

Akta dig för kryptobörser utan reglering. De är mindre pålitliga och har oftast sämre säkerhet. Titt som tätt så kommer det nyheter om kryptobörser som har blivit hackade och bestulna på ofantligt stora summor.

Därför rekommenderar vi även att hålla dina kryptovalutor på en egen privat kryptoplånbok istället för på handelsplattformen. Även den bästa kryptobörsen kan bli hackad, dock är det självklart mindre risk för det.

Vad är en Kryptomäklare / Bitcoin mäklare

Hos kryptomäklare så spekulerar du om priset på kryptovalutor såsom Bitcoin ska gå upp eller ner. Du äger alltså inte kryptovalutan i sig utan handlar på spekulationen om priset. Du kan ta en lång eller kort position på vilket håll priset kommer röra sig åt. Här kan du även handla med hävstång, vilket kan resultera i högre vinster men även större förluster.

En stor fördel med CFD handel är att dessa mäklare är under mycket mer reglering och på så viss gör att du kan känna dig tryggare med plattformen som du handlar hos.

Du behöver heller inte tänka på hur du förvarar dina kryptovalutor såsom Bitcoin och Ethereum eftersom du endast handlar certifikat och inte kryptovalutan i sig.

När vi rekommenderar kryptomäklare för köp av Bitcoin eller andra kryptovalutor så är det Skilling som gäller. Det är en nyare aktör på marknaden som har tagit användarens upplevelse på allvar. Med en super snygg app samt desktop plattform och låga avgifter så är det svårt att hitta mycket bättre för oss svenska användare.

Varför använda Skilling till Bitcoin CFD-handel?

Vad kollar vi på för att få fram den Bästa Kryptobörsen / Plattformen

Här är de faktorer som vi kollar på för att hitta den absolut bästa kryptobörsen eller krypto plattformen. Vi baserar dessa faktorer för användare i Sverige så ha detta i åtanke.

1. Säkerhet

Var säker på att du väljer en kryptobörs eller krypto plattform med bra licenser och mycket användare. En krypto mäklare are generellt högre säkerhet eftersom de krävs högre reglering för CFD handel än direkt köp av Bitcoin och andra kryptovalutor.

Detta betyder inte att kryptobörser är osäkra. Alla de alternativ som vi har tagit fram på denna sida är säkra och pålitliga för att handla Bitcoin och kryptovaluta.

2. Utbud av kryptovalutor

Du kanske är ute efter att köpa kungen av alla kryptovalutor, Bitcoin. Men när du väl kommit in i krypto världen så inser du snabbt att det finns väldigt många att välja mellan. Därför är det bra att välja en aktör som erbjuder flera olika kryptovalutor så du slipper hoppa mellan olika plattformar för att investera dina pengar i olika kryptovalutor.

3. Kundsupport

Om något strular så vill du självklart få hjälp och det är snabbt. Tjänster som enbart sysslar med email kontakt är föråldrat och nu förväntar sig kunder direkt-support via en live chat eller kanske till och med kunna ringa och få support.

Du vill även bli bemött av trevliga och kunniga kundtjänst-arbetare och detta är något som vi har med i vår recension av plattformen. Vissa krypto börser eller mäklare, såsom Skilling, erbjuder även support på svenska, något som kan vara väldigt uppskattat av många.

4. Reglering

Väljer du en svensk aktör är det viktigt att dom är godkända av Finansinspektionen, detta hittar du oftast i botten på hemsidan. För utländska aktörerna såsom eToro har licenser i länder såsom Cypern som gör att det är lagligt och säkert att handla på deras plattform, även som svensk.

De vanligaste regleringarna inom EU samt Sverige är följande:

Financial Conduct Institute (FCA)

Detta regelverk gäller för finanssektorn i Storbritannien. De ser till att konsumenterna skyddas, ser till att branschen är stabil och främjar sund konkurrens mellan finansiella tjänsteleverantörer.

Financial Conduct Institute

CySEC

The Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC)

CySEC verkar under filialen av europeiska tillsynsmyndigheter som förespråkar säker handel och ansluter sig därför till europeiska regler som direktivet om marknader för finansiella instrument (MiFID) och förordningen om marknader för finansiella instrument (MiFIR).


Finansinspektionen (FI)

FI jobbar mot ett stabilt och säkert finansiellt system i Sverige som ska i sin tur bidra till en god och hållbar utveckling samt bra konsumentskydd.

Finansinspektionen är en myndighet som ägs utav Svenska staten.

Finansinspektionen

5. Avgifter hos aktören

För att hitta den bästa kryptobörsen eller krypto plattformen är det superviktigt att avgifterna inte är för höga. Desto högre avgifter, desto mindre del av kakan får du. CFDs har i alla fall högre avgifter än kryptobörser då både courtage och en spread tas från ordern du lägger.

6. Antal användare

Har plattformen lågt med användare så kan det betyda att dina sälj ordrar inte köps upp så snabbt som du vill och dina köp ordrar inte går igenom på grund av låg aktivitet på plattformens orderdjup.

Nu har ni förmodligen koll på vilken som är den bästa kryptobörsen eller krypto plattformen är och kan sätta igång er resa inom kryptovalutor och blockchain.

Vad är en Bitcoin adress?
En Bitcoin adress är som ditt kontonummer för din Bitcoin plånbok. Du använder denna för att föra över Bitcoins från andra bitcoin plånböcker. En Bitcoinadress krävs för att köpa och sälja Bitcoin.
Hur köper jag kryptovaluta?
För att köpa kryptovalutor behöver du en “plånbok”, en online-app som kan hålla din valuta. Generellt skapar du ett konto på en börs och sedan kan du överföra riktiga pengar för att köpa kryptovalutor som Bitcoin eller Ethereum.
Är det säkert att handla kryptovalutor i Sverige?
Det är säkert att handla kryptovalutor i Sverige så länge du försäkrar dig om att börsen du handla hos är reglerade och innehar rätt licens för att verka i Sverige.