Köpa Ethereum med Klarna | Så gör du!

Att kryptovalutorna blivit alltmer populära råder det ingen tvekan om. Det senaste året har media börjat rapportera på allvar om de olika valutorna. Som ett resultat så är det allt fler som fått upp ögonen för denna moderna valutaform. Ethereum (ETH) är en av dessa digitala valutor och den lanserades 2015. Denna valuta är också en av de kryptovalutorna som ökat mest i värde över tid. Det finns många kryptovalutor att välja på när man börjar sin resa mot att köpa och sälja valuta. Att köpa Ethereum med Klarna är något som många börjar med och sen har i sin portfölj.

Här handlar du med Ethereum med Klarna

eToro

Vår rating

5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$200
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Kriptomat

Vår rating

4.5/5

LicenserCySEC
Minsta köp$35
AvgiftSpread avgift
Betalmetoderklarnavisa

Säkerhet
star ratingstar ratingstar ratingstar ratingstar rating

Support
star ratingstar ratingstar ratingstar rating

”Copy-trading och kryptovalutor samlat på ett ställe!”

Det finns många portaler och plattformar för att handla med kryptovalutor online. Gör man en snabb sökning på ämnet så får man upp väldigt många resultat. Det är därför viktigt att att man är selektiv då man väljer, de är inte alla lika bra. Det finns stora skillnader för dig som ska använda dessa tjänster.

Eftersom man vill kunna känna sig säker i de affärer man gör vill man dels att plattformen ska kännas bra att använda. Men man vill också att den ska vara smidig. En faktor som påverkar smidigheten är hur man kan betala och ta ut pengar.

Klarna har etablerat sig som en av de tjänster som människor i Sverige har mest tilltro till. Många är vana att använda tjänsten då de handlar online. Detta då den dels är mycket enkel att använda, men även då den erbjuder alternativ som att handla på faktura och dela upp betalningarna. De erbjuder detta även om butiken inte har dessa alternativ själva.

Vi har testat åt dig

Vi har gjort vår läxa och testat olika plattformar och portaler, så att inte du behöver göra det. Genom att noga studera de olika alternativen så har vi undersökt hur de fungerar och vad de har för för och nackdelar. En favorit är definitivt eToro.

Det är enkelt att handla med Ethereum och andra kryptovalutor på plattformar som eToro.
Plattformen eToros framsida

Dessutom är det just nu den enda plattformen där man kan använda Klarna för att göra sina betalningar. På eToro kan man handla med Ethereum, men även andra digitala valutor. Fördelarna är många och för att göra det mer överskådligt så listar vi här några av de främsta.

 • Möjlighet att för dig att köpa Ethereum, men även andra kryptovalutor som Bitcoin, Bitcoin Cash, XPR med flera.
 • Erbjuder wallet för valutorna på plattformen. Detta innebära att det inte finns någon anledning att registrera sig på flera tjänster.
 • Smidiga betallösningar. Utöver Klarna så kan man betala med PayPal, kreditkort, Netteller och Skrill, för att nämna några.
 • Enkelt att hålla koll på gällande kurs för Ethereum.
 • Bra support.
 • Låg spread på 0,75% på köp och sälj. Detta är betydligt lägre än vad många konkurrenter erbjuder.
 • Går snabbt att sätta in och ta ut pengar.

Är det säkert att köpa Ethereum med Klarna?

När man handlar med krypto, eller egentligen i samband med alla transaktioner men gör online, så ska man sätta säkerheten först. Det brukar dyka upp många frågor som har med detta att göra. En av dessa rör de betalsätt man använder sig av.

I detta fallet diskuterar vi Klarna. Då är det naturligt och fråga sig om Klarna är säkert att använda när man handlar med kryptovalutor. Vi kan svara att det är det. Men egentligen är det inte med Klarna man handlar valutan.

Man gör endast insättningarna med hjälp av Klarna. Själva köpen och säljen av valutorna görs med exempelvis eToro, alltså plattformen man handlar i. Det leder givetvis till om eToro är säker att handla genom. Vår erfarenhet säger att det är en bra och tillförlitlig tjänst. Söker man online så ser man snabbt att de flesta recensenter och experter håller med om detta.

En annan fråga som dyker upp är om det är okej att handla med kryptovalutor med betaltjänsten. Alltså om det går emot deras användarvillkor eller liknande. Vi kan även där ge ett betryggande svar. Det är helt okej att göra sina insättningar med hjälp av Klarna.

Det finns många som förespråkar att använda Swish för att handla kryptovaluta. Detta är ett modernt alternativ, men det saknar det köparskydd som du får när du köper med hjälp av Klarna.

Vad ska man tänka på när man använder Klarna för att köpa Ethereum?

Klarna erbjuder ett par olika sätt att hantera dina köp, alltså dina insättningar på ditt eTorokonto. Ett av dessa är Klarna Checkout. Med detta betalsätt så dras pengarna direkt från ditt konto inom ett par dagar. Detta innebär alltså att det inte tillkommer några kostnader för din del och att hela summan dras från kontot på en gång.

Detta är ett bra alternativ till exempelvis kortbetalningar. Detta då du får all den säkerhet och de skydd som Klarna erbjuder, men med samma smidighet som om du hade betalat med kort.

Det finns dock andra lösningar om man väljer att köpa Ethereum med Klarna också. En av dessa är delbetalning, alltså att man delar upp den summa man ska betala över flera månader. Om detta är det alternativ man väljer ska man tänka på vissa saker.

Dels så tillkommer en avgift på 29 kronor per månad, men även en ränta som varje månad ska betalas. Räntan ligger på 19,9%. När man väljer att betala med delbetalning så är det viktigt att räkna på om värdeökningen på den kryptovaluta täcker detta.

Man behöver alltså en värdeökning på 20% för att täcka räntekostnaden. Sen vill man ju gärna att det ska vara en ökning på värdet som gör att det blir lite avkastning också. Känner man sig säker på att detta täcks så kan delbetalning hos Klarna vara en bra idé.

Andra alternativ med Klarna

Anledningarna till att vi tycker om att köpa Ethereum med Klarna kan delas upp i två kategorier. Den första är hur smidigt det är. De flesta svenska är i dag redan kunder hos företaget vilket gör nya köp genom Klarna mycket enkla att genomföra.

De har ju redan ens uppgifter och det är ett företag vi litar på. En andra sak vi uppskattar med tjänsterna företaget erbjuder är hur flexibla de är. Det finns lera alternativ att välja mellan.

Två av dessa har vi precis diskuterat, ett tredje alternativ är att betala via faktura. Med en faktura hos Klarna så kan du välja att betala inom exempelvis 14 dagar eller i slutet av nästkommande månad. Det första alternativet är fritt från avgifter, något många uppskattar. Det andra alternativet innebär att man betalar en mindre engångsavgift.

Att handla Ethereum med Klarna är enkelt och kan bland annat betalas med faktura.
Exempel på hur det ser ut då man köper på faktura med Klarna

Detta är ett sätt att handla som passar många svenskar då man föredrar att betala alla sina räkningar vid ett tillfälle under månaden. Alternativet är att ha många betaltillfällen varje månad. Resultatet av det är att man får en försämrad överblick över sin ekonomi.

Riskerna med att köpa kryptovaluta på kredit

När man handlar på kredit så måste man vara medveten om att man måste betala tillbaka hela beloppet och ofta en ränta och och vissa avgifter också. Det ser likadant ut oavsett vad man väljer att handla på kredit.

Det är alltså oberoende av om man handlar i en sportbutik, köper kläder online eller, i det här fallet, kryptovaluta. På samma gång ska man vara medveten om att när man investerar pengar så är det aldrig helt säkert att man får en utdelning.

Det spelar ingen roll om det är valuta, råvaror, aktier eller någon annan form av investering. Inga investeringar är idiotsäkra. Men det finns samtidigt alltid en sannolikhet att man gör en vinst. Det handlar om hur insatt man är.

Som vi varit inne på tidigare, du måste kunna täcka kostnaderna av räntekostnaderna och liknande om man handlar på kredit. I detta fallet så bör det göras av av vinsten man gör på investeringen. Kan man inte göra det eller att risken att man inte ska kunna betala tillbaka sin kredit så bör man avstå från att handla på kredit alls.

Minska riskerna med rätt kunskap

Att investera sina pengar är något många gör idag. Det finns knappt några räntor kvar på sparkontona, så för att se sina pengar växa innebär det att man måste vara proaktiv. Bland de olika investeringsalternativen som finns är fonder och aktier de som flest lägger sina besparingar i.

Men detta håller på att förändras. I och med att kryptovalutorna blir mer populära så är det fler som får upp ögonen för dem. Både bland de stora investerarna och bland småspararna diskuterar man Bitcoin och Ethereum. Det ses som bra alternativ till exempelvis aktier.

Sweclockers forum för kryptovalutor och fintech lockar mängder med besökare. Det är en bra plats att få kunskap.
Sweclockers har ett populärt forum för kryptovalutor

Det är många faktorer som bidrar till det här, en av dem är att man kan sköta sin portfölj hemifrån då all handel sker online. En annan är att själva handeln liknar den man är van vid från exempelvis när man köpt och sålt aktier.

Samla kunskap

När man är nybörjare är det viktigt att man tar reda på så mycket som möjligt innan man sätter igång. Den plattform som vi diskuterade tidigare, eToro, är bra ur just den synvinkeln. Den har dels ett läge där man kan handla utan att det är skarpt läge.

Alltså, man kan som användare provköra funktionerna utan att behöva genomföra riktiga köp. Det ger en möjlighet att begå nybörjarmisstag utan att man riskerar att det blir en dyr läxa.

Att man kommer igång snabbare med rätt kunskap är sant när det kommer till det mesta här i livet. När det gäller investeringar som i digitala valutor så är det en viktig variabel med kunskap. Genom att ha en relevant ban av information så kan man handla på ett säkrare sätt.

Svenska Di skriver ofta om kryptovalutor som Ethereum och Bitcoin. Det är ett bra sätt att samla information.
Kryptonyheter från Di

Alla investeringar är förknippade med risker. Men genom att veta så mycket som möjligt så är det möjligt att minska dessa risker. Man får inte förmågan att se in i framtiden. Men man kan göra mer rimliga förutsägelser om hur en valuta kommer utveckla sig.

Så går man tillväga

Det finns många sätt att samla kunskap kring kryptovalutor. Först och främst ska man titta på den data som finns tillgänglig i portalen man använder för att handla med valutorna. Där kan man se hur kursen har förändrats över tid, men även i närtid.

Sen är det viktigt att läsa nyheterna kring olik faktorer som kan komma att påverka exempelvis Ethereum. Det är även en god idé att registrera sig på de olika forum där handlare, stora som små, diskuterar ämnet. Dessa finns exempelvis på Reddit.

Det är en god idé att läsa på innan man köper Ethereum med Klarna. Exempelvis på det stora forumet Reddit.
Forumet för kryptovaluta på Reddit.

Där delar de med sig av sina erfarenheter och om man är osäker på någonting så kan man alltid få svar på sina frågor. Det är ett bra sätt att ta stora kliv i sitt vetande kring hur man handlar med kryptovalutor. Många ser till att ha ett par nyhetskällor och ett par forum där de kontinuerligt håller koll.

Detta för att vara så uppdaterade som möjligt. Men samtidigt är det viktigt att avgränsa hur många källor man läser varje dag. Att investera sina sparpengar ska ju inte vara ett heltidsyrke.

Sammanfattning – att köpa Ethereum med Klarna

Avslutningsvis så kan vi säga att när man hör om hur allt fler investerar i kryptovalutor så är det inte mycket svårare än att köp aktier eller fonder. Man använder en liknande plattform eller portal fr att genomföra köpen. Valutorna presenteras på ett sätt som man känner till och man kan använda betalmetoder man är trygg med.

För att ge en bra överblick så ska vi lista vad vi i huvudsak kommit fram till.

 • Ethereum är en kryptovaluta som gått upp över tid.
 • Ethereum är populär bland investerare i Sverige.
 • Enkelt att köpa Ethereum med Klarna.
 • Introducerades 2015, har med andra ord varit med ett tag.
 • Vi rekommenderar eToro för att genomföra sina köp och sälj med kyptovalutor.
 • Många betalsätt, bland annat Klarna.
 • Klarna erbjuder tre huvudsakliga sätt att betala genom. Att betala direkt genom Klarna Checkout, att ta det på faktura eller att dela upp betalningen på flera gånger.
 • Både fördelar och nackdelar med att handla valuta på kredit.
 • Viktigt att samla information och hålla sig informerad. Detta minskar riskerna med handeln och gör att man kan göra mer träffsäkra prognoser.

Kryptovalutor kan alltså vara ett givande sätt att som småsparare investera sina pengar. Det är allt fler som upptäcker och börjar med att köpa Ethereum och de andra nya valutorna, Vi har alla hört talas om de som gjort fina förtjänster på handel med dessa valutor.

Drömmen om att lyckas själv är något som driver många. Dock är det en viss risk inblandat, precis som med alla investeringar. Detta behöver man vara medveten om när man börjar investera i aktier, råvara eller kryptovaluta.

2 svar på ”Köpa Ethereum med Klarna | Så gör du!”

Lämna en kommentar