Bitcoin trading i Sverige

De flesta som handlar med kryptovalutor gör det med målet att den initiala investeringen ska öka i värde. Många gör en investering men är relativt inaktiva efter detta första köp. Man gör inga sälj förrän det är dags att plocka ut sina pengar då man ska använda dem. Detta är inte den mest ideala vägen att gå närt det gäller kryptovalutor. Bitcoin trading i Sverige har börjat komma igång, det är ett sätt att vara mer aktiva kring sina investeringar och på så sätt göra en större vinst.

Detta är Bitcoin trading i Sverige

Begreppet Bitcoin trading kan först verka vara lite missvisande. I något avseende så är all handel med Bitcoin en form av Bitcoin trading. Men när man sätter sig in mer i ämnet så inser man snart att trading i det här fallet indikerar att det är mer aktivitet än så inblandat.

Bitcoin trading blir allt mer populärt i Sverige. Dock är det inte för alla.
Bitcoin trading ökar i popularitet Foto: Unsplash.com

När en småsparare köper Bitcoin så är det med förhoppningen att ens sparpengar ska växa. Man vill att ens kapital ska bli större och på så sätt så bygger man upp en buffert. Det är också et bra sätt att finansiera semestrar, dyra inköp och renovationer. Genom att själv se till att ens tillgångar är så pass stora att man kan finansiera sina inköp och liknande själv. På så sätt slipper man dyra lån och krediter.

Köpa billigt – sälja dyrt

Principen bakom den Bitcoin trading som i Sverige börjar bli mer populär är att man är aktiv. Genom att inta en mer aktiv roll i sitt investerande så tar man kontroll över hur kapitalet har möjlighet att växa.

Det är viktigt att hålla koll på hur marknaden utvecklas. På så sätt så kan man sälja och köpa vid rätt tillfällen.
Det handlar om att köpa billigt och sälja dyrt Foto: Unsplash.com

Det handlar om att köpa och sälja mer ofta. Samtidigt som man har koll på marknaden så att man kan göra detta vid precis rätt tillfällen. Ledorden bör vara “köp billigt och sälj dyrt”. Det är egentligen en grundregel i de flesta investeringar där man vill att ens kapital ska växa så snabbt som möjligt. Att man köper valutan eller aktien när den ligger på en låg nivå. Sen när kursen går upp, då gäller det att sälja vid rätt tillfälle.

Risker med Bitcoin trading i Sverige

För att komma igång med trading av Bitcoin så behöver man betala med traditionella valutor för den initiala investeringen. Man sätter alltså in pengar på sitt konto för handel. Där efter gör man ett första köp av kryptovaluta för dessa.

Eftersom man är mer aktiv kring investeringar så finns det möjlighet att göra större vinster totalt. Detta då man gör ett större antal köp och sälj än vad någon som investerar men inte är så aktiv gör. Men med denna möjlighet till att bygga sitt kapital så kommer även vissa risker.

När man gör ett köp så kan man omöjligt veta om kursen för den valuta kommer att gå upp eller ned. Man kan göra mer eller mindre kvalificerade prognoser. Men säker kan man aldrig vara. Man riskerar då att göra en förlust om kursen börjar dala. De som håller på med Bitcoin trading måste hela tiden räkna med att vissa köp inte blir lönsamma och att det kan vara bättre att sälja till ett lägre pris än man köpte för.

På detta vis kan man flytta sin investering till en mer lönsam valuta. Tanken är att det ska finnas en viss puls i köpandet och säljande. Man handlar inte valutorna för att sen vänta på att de går upp om ett par år. Snarare så handlar det om att pricka in de förändringar som sker på börsen oftare än så.

Inte för alla

Denna form av handel passar inte alla investerare. Småsparare som tycker det är bekvämt att inte vara så aktiva i sina investeringar kan med gott samvete fortsätta på samma bana. Sannolikheten är hur som helst att deras Bitcoin-innehav kommer öka i värde över tid. Hur som helst är det med stor träffsäkerhet en bättre plan än att låta pengarna stå på ett konto.

Om man vill vara mer inaktiv så går det bra. Men Bitcoin trading passar vissa svenskar riktigt bra.
För vissa passar valet att vara aktiv bättre än för andra Foto: Unsplash.com

Nej, denna form av trading passar de som är villiga att lägga mer tid på sitt innehav. Som inte nöjer sig med en avkastning de kan ta del av om ett par år. De som kan tänka sig lägga tid på att följa med i nyheter, kursförändringar och ha koll på hur de olika valutorna går. För dessa personer passar Bitcoin trading bra.

eToro förenklar

Det kan kännas stort att ge sig in i denna form av trading. Men på plattformen eToro har man funktioner som förenklar detta för dig. Dels så kan man kopiera lyckade investerares strategier med en smart funktion. Sen kan man ställa in att eToro automatiskt ska sälja ditt innehav i exempelvis Bitcoin.

Dessa automatiska sälja kan baseras på två parametrar. Båda har med kursförändringar att göra. Som användare ställer man in att om Bitcoins kurs når under en viss nivå så säljs ens innehav automatiskt för att minska de möjliga förlusterna. Samtidigt kan man ställa in att om värdet når över en viss nivå så säljs också innehavet.

På eToro kan man förenkla sitt handlande.
eToros framsida

Detta då man inte vill ta den risken som en kursökning innebär. En kurs som gått upp plötsligt riskerar också att falla plötsligt. Det handlar alltså inte om att man inte vill ha avkastningen. Utan att man hellre tar en lägre avkastning som man säkert kan få vid en tidpunkt än att riskera denna för en ännu större avkastning som är osäker.

På samma sätt kan man styra över framtida köp. Går en valuta under en viss gräns, då köper man automatiskt för en förinställd summa.

Fördelar och nackdelar med Bitcoin trading i Sverige

Det finns både för och nackdelar med att hänge sig åt Bitcoin trading. Vi har summerat ett par av dessa här nedan.

Fördelar:

  • Passar de som vill vara mer aktiva
  • Möjligt att se större avkastning snabbare
  • Går att komma igång även med ett mindre start-kapital
  • Går att utföra dygnet runt, vart som helst i världen
Det finns både för och nackdelar med denna form av trading.
Foto: Unsplash.com

Nackdelar:

  • Passar inte de som inte vill vara särskilt aktiva
  • Större chanser till avkastning innebär också större risker
  • Mer beroende av att marknaden går upp och ned, mer känslig för variationer

Det är tydligt att Bitcoin trading inte är för alla investerare. Det är av stor vikt att veta hur mycket man har råd att förlora, alltså hur mycket kan man tolerera förlora. Samtidigt är det viktigt att inte korsa den gräns man sätter upp för dessa förluster.

Det är samtidigt möjligt att få en bra avkastning. Är man aktiv i sina köp och sälj så finns det möjlighet att snabbt se sitt kapital öka.

Lämna en kommentar